High on household chores

Selalu dengar yang orang suka masak malas mengemas?

Kenyataan kontroversi tuh banyak benarnya..buktinya..hakak sebenarnya malas mengemas/ suka menyepah-nyepahkan barang ..hehe..macam la orang lain tak tahu lagi..File2 dalam hard disk bersepah sepah..Baju2 selama ni sangkut kat hanger..kalo tak sempat nak sangkut or hanger dah habes..maka baju2 akan masuk kat kain longgok dlm bilik khas kain longgok..konon dok umah 3 bilik seorang..hehe..

Tapi last weekend..beyond comprehension, i actually enjoy doing the laundry..even mopped up the house, acara laundry dimulakan cabut cadar rendam–> basuh, sebelum pasang cadar baru ni siap pi seterika la plak kan..SETERIKA CADAR u say? yes..habes dgn sarung bantal quilt cover semua..haha..chnateknyer katil bila dah kemas ..setelah test drive betul2kan balek..then menikmati permandangan katil yang kemas dgn cadar baru..hehehe..then sidai cadar and baju2 yang dah siap basuh, bukak tingkap luas2..udara segar, bau dynamo..then tgk TV..

Besoknya..bila semua dah kering, ringan plak tangan aku lipat cadar dan selimut yang dah dibasuh..pergh..tak boleh blah..

First time mendapat kepuasan hidup mengemas rumah..selalunya..dapat rasa best bila dah penat2 masak, bila nak makan..teguk dulu air teh o suam..nikmat!..

tak tau le kadang2 buang tebiat je..haha..

Balek ni tetiba rasa nak lipat baju kalu, will update here tomorrow k..bye..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s