Avatar

In Hinduism, Avatar is an incarnation/manifestation/deliberate descent  of the deity/god into a mortal body to a mortal realm. Rama in Ramayana and Krishna in Mahabharata were  Avatars of Vishnu.(maklumat dari Wikipedia)

In the movie Avatar( which i have already watched 5 times including last nite) Avatar as i understand it, a body/being  which is occupied by the mind/concoiusness of other being. The mind/concoiusness of this other being, become sort of ‘driver’ to this body.

Sebenarnya aku bukan nak komen sgt pon citer ni..bukan jugak nak kata citer ni best gilerrr…itu sumer tak payah ckp…haha..aku just nak cakap, tiap kali tgk citer nih aku mesti mendapat kesedaran dan semangat..

Semangat ape?

Semangat nak kurus cam The People!

hahaha..best giler kan boleh lompat2..naik ikran..and all..dgn keadaan fizikal aku sekang nih aku rasa kalo aku terjun kebawah dgn harapan daun2 besar macam pokok pisang tuh dapat break the fall, habes bukan setakat patah daun tuh, pokok pon boleh tumbang..nak naik ikran? mati tercekik kawan tuh..kene naik Toruk terus..tak hengat ni!..hahaha..takpon aku kene naik badak besar tuh..baru seswai..tapi seyes la..setiap kali tgk citer avatar mesti berkobar2 semangat nak diet..

diet la sgt kan..dah smlm masak ikan cencaru belah belakang, goreng dengan api pelan2..lemak berkrim sgt!..boleh ke makan 2-3 sudu nasi je..tentulah tidak..hahahha..

So hard ok nak diet if you’re a good cook..tuhh dia..matila puji diri sendiri..haha..

2 thoughts on “Avatar”

  1. badak kot paling sesuai, setuju! tp beruang kutub dh ok dah…takyah tukar2 ahahhahhahhahahahahahhahahhahahhahahahhahah cian pokok2 tu kan…..hahhahahahhahahahhahaha

  2. tader beruang pon kat pandora tuh..kene la naik badak..amboih..enjoy nampak gelak2..nnt hampa dtg umah kami hampa gemok jugak tgk lah..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s