Light rays..

Haih..lamaaaaaaaaaa sungguh tak shoot…rasa macam dah tak reti nak tangkap gambar..hhuhuuhuhu..dah macam takde that drive..nak improve the skills..if ever there’s any la kan..haha..so bila cuti panjang ni…angkat kamera buat sekian lama..

Apa nak ‘tangkap’ bila cuaca mendung dan hujan pada waktu petang dimana anda keluar berjalan-jalan dgn keinginan ‘menangkap’ gambar?

Tunggulah hujan teduh, matahari mula keluar..you will get a scene like this..cuma cantek atau tidak begantung kepada nasib anda..Gambar yang atas ni saya ambil dari dalam kereta..one snap..thankfully kubah masjid mengahalang those light that wwould ruin this shot altogether..”salvageble”..then saya try edit2 guna Lightroom 2…punyalah sengal bila sampai bab edit2 ni, it took me almost and hour to figure out how to save the edited image..dunno yet whether thats the correct way..as long as matlamat tercapai..haha..

well this is the start for this year..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s