glee cast version

Endless Love

aku sedang dgr berkali-kali lagu ni..terutama part awal2..part paling oh so beatiful

 ” And iiiiiii…….”  Will (nama watak) ,then Rachel (nama watak) sambut..

Sgt ‘moment’…rasa cam nak menitiskan air mata..emo mesti lebeh..

Having My Baby

Suka sgt dgn music yang begitu aman..perasaannya seperti sedang baring2 bawah pokok di tepi kawasan lapang berumput panjang dgn bunga2 liar berkembang..angin bertiup sepoi-sepoi bahasa…wah…sungguh..very de..Oit kate ” Kau ni over la” bila aku describe perasaan aku biler dgr lagu tuh seperti diatas..

I’ll Stand by You

Suka sgt version  Finn (nama watak), dia nyanyi sepatah-sepatah, clear..suara dia very the signature kan tak sama mcm suara2 penyanyi yang lain..suka part

“Nothing you confess, will make  me love you less…”

Mercy

Lagu nih mmg la dah hot lebih2 hot lagi dinyanyikan oleh Glee Cast..

Sweet Caroline

by Abang Mohawk, sgt comel la..part yang terbaik..cara dier naik tuh..very the mood lifting..rasa sendiri macam nak terangkat dari kerusi ni..(over!)

“Hands…touching hand…reaching out, touching me touching you….ooo…sweet Caroline..”

Nicu..

Halo/Walking on Sunshine

lagu ni sgt ceria..suka..membuatkan aku carik Halo version asal..2-2 sgt best..tak boleh pilih on over the other..

No Air

First time dgr lagu nih masa So you think you can dance, hip hop routine (Tabitha and Napoleon) dance by Joshua and Kathy ( ha kau..hafal tu..)..best sgt..kene sgt..bila Rachel and Finn nyanyi..wah wah wah teringat..masa ni suara Finn sgt nampak kelainannya..dan best..cuma feeling dlm lagu ni tak feeling sgt mcm versi asal..Rachel nyanyi cam takde feelling sampai lah part second half..baru dapat rasa yang dier nyanyi dgn feeling cam berdarah-darah hati sesak nafas and all that..keseluruhan..original version dr Jordin Sparks dgn Chris Brown lagi best untuk ini..

Defying Gravity

Suara Kurt sgt lah halus mcm kelakar dier boleh sampai high F..tapi kalo ikut lyrics, lebeh seswai kurt nyanyi..cuma part yang akhir sampai ke tak sampai ke, suara Rachel lagi mcm suit..on part yang lain lebeh senang hati dgr kurt version, sbb lain..in a nice way,ok..tapi masa Rachel start awal2..meremang bulu roma..haha..tak pernah dgr original verison lagu ni..so tak boleh compare…

If ever la aku akan membeli CD lagu original i would consider Glee Cast Version Sountrack as No.1. Nak buat Collection. Boleh duduk sama2 original collection aku yang lain.

Dapat duit bonus ni..hehehe..i know what i want to buy for myself.

hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s