BWT:Dororo , tick!

BWT:Dororo telah pun sampai ke The End..(Spoiler Coming….don’t read if you’re interested in playing this game)…

terkejut beruk…kekanak bernama dororo bukan lah kekanak lelaki..tetapi perempuan..hahaha..seyes terkejut beruk..hahaha..memula igtkan budak laki yang mempunyai suara nyaring fomfuan2 sket….Fitri kater dier dah agak dah..sejak mula lagi..Aku kater..pigi dah…ye lah tuh…

Setelah mendapatkan 47 body parts from semua Fiend2..amek Sword f Eighth Cloud..Fiend Slayer..and Pheonix sword..dan telah mencukupkan 3 ups..aku pon masuk ke bab finishing..untuk berjumpa semula dgn Dororo..yang aku kire biler dah 5 years tak jumpa dgn Hyakkimaru (watak yang dimainkan)..mestilah dah jadik stok awek2 sket…

Ya aku tidak dihampakan..hahaha..Dororo telah pun dewasa..ckp pon dah ayu2..wah wah wah..akan tetapi aku kene la plak extract2 syaiton yang menghuni badan dier..so bermulalah epik pertarungan dengan Boss (Boss Fight)..

Kene lawan dengan Behemoth (Abg B), Level 60 dan ade beberapa peringkat sebelum game..susah gak la..masa nih la baru nak tahu Hyakkimaru boleh ‘dash’..damn..sebelum nih lawan yang lain2 patutlah susah yang amat nak mengelak..hahaha..henyway…

Part 1..kene tembak guna cannon sehingga 3 lapis nyawa Abang B habes..pastu masuk part 2
Part 2..kene pukul muka dier sampai 3 lagi lapis nyawa dier habes…pastu masuk part 3
Part 3..kene patahkan 6 horns kat atas badan dier…
Part 4..kene pukul2 while dier terbang2 langgar2..then part terakhir pon muncul..and this is the hardest part la
Part 5..after hold triangle and hit..screen akan promt buttons to press..kene press in the right order with the amount of time given..

Part 5 nih agak susah..sehingga aku berputus asa dan membawa balek PS2 ke kampung dgn harapan Fitri could finish it for me..Dier plak wlpon maseh dlm peringkat awal remaja yang mana saraf2 motor sgt pickup..cuak plak nak lawan dgn Abg B yang horror katanya..demn..setelah memarahinya..”Argh..Sissy Boy”..aku pon teruskan pengembaraan…

Hahaha..so malam Ahad..setelah bebudak nih puas main GOW2..aku pon tukar DVD..main BWT:Dororo..dan..yeah…
“i did it”..begitulah jerit hyakkimaru bile aku berjaya finishkan prompt2 tuh..ahahaha…

Aku rate jalan citer dier cam kelakar-tapi-nak-maen game-pukul2-setan punyr pasal..ok lah..tapi Final Boss Fight..simply the best lah..tidaklah sgt meyakitkan hati macam Prince of Persia: The Warrior Within..hoh..maybe i’m not alone in feeling that the POP ending fight coz in POP:The Two Throne..ending fight dah ikut ala2 button prompt style..ehhehe..

Aku nak research game ape lagi best untuk maen..Aku ader hitman and Resident Evil..but dua2 nih bikin aku pening..macam dulu memula aku maen Max payne..haha..nnt2 la aku try..so buat masa sekarang..maybe kalo tak jumpa jugak game ps2 yang best2..aku nak tumpukan perhatian masak-masak makanan yang Jamie Oliver masak/ respi from Food Lovers Guide to Australia/Food Safari..aku dah jemu makan masakan yang aku biasa masak..nak tukar selera..haha…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s