Need For Speed Series

When was choosing the ten free games that comes with the PS2 console, it was one of the first that went to the pile..hehehe..if dolu2 aku sgt tak pandai maen game racing2..gerenti salu eksiden..terbalek..kalah..and all..tapi kali nih..none of my siblings (except for my big bro,sbb tak penah lawan dier lagi) boleh kalahkan i ..ahahha..siap parking2..jap lak tuh tunggu derang sampai..ahahaha..memang juara la..Siri need for speed yang nih datang dgn scene malam..dan juga teman lumba wanita yang chomeii..Emmanuelle Vaugier as Nikki

Dalam siri nih, ada feature ‘wingman’..3 choice..1. sbg org jahat yang mensabo kereta2 lain supaya terbabas 2. sbg org yg tahu jalan2 shortcut sepanjang perlumbaan 3. sbg org yg bagi kita cucuk kat belakang untuk mengurangkan rintangan angin so kita boleh memecut berdesup just as kita potong dier..and most of the time yang no.3 nih laju dan akan menangkan race as a team for us..hehehe..and yeah Nikki wingman type 3…

Canyon Duel was one my love /hate type of racing..memang kene byk belatih..hehehe..and yeah, drift was not my thing..tak pandai drift..hahahaha..Fav car Subaru Impreza which is a type 3 Tuner..and tak lupa Mitsubishi Evo..but masa start2..aku amek Mazda 8 kot..whcih is quite ok and stable..but lembabs..yang paling tak suke jenis Muscle..Then after habes maen this..i went looking for the next in the series..which is Need For Speed : Undercover..While Carbon berlatar belakangkan malam dan kawasan macam berbukit, Need for speed undercover nih berlatar belakangkan Siang dan kawasan macam tepi laut..Unlike Carbon, yang cerita dier byk movie menggambarkan karenah Abang racer yang belagak terror pastu bila race kalah..Undercover byk scene yang kekonon,pelumba sedang eyeing itu akak Maggie Q dgn penuh minat..kekonon akak Maggie Q tuh lawa sgt..bese je aku tgk..tak lawa mana pon..ahahahaha..saje jengkel..kot le kita boleh pilih nak pandang ape kan..ini tidak..kene jugak2 tgk dier sbb cut scenenyer dah begitu..Tak begitu mencabar..habes maen nih hagak cepat la and havent replayed it ever since..Aku sedang carik2 gambar hakak maggie Q and terbaca review untuk game nih kat Wiki..hahahaha..memang tak best pon..ramai yang agree..anyway..nah amek gambar hakak ni..

Biler dah habes Undercover..aku pegi kedai lagi..carik game lain dlm series NFS namun itu yang paling latest..yang lama ade la..NFS : Most Wanted ..so aku pong beli..pastu aku cari2 info..rupanya..Most wanted kluar paling awal berbanding 2 game yang aku dah maen..and boleh dikatakan paling susah..hahaha..aku tak habes maen sampai sekarang..kes nak kene naikkan bounty and meng’ayam’-‘ayam’ kan pihak polisi amat la mendebarkan dan terasa macam sendiri dikejar polis..ahahaha..seyes..setiap kali bila habes maen..mesti dlm keadaan cepat2 offkan console sbb tanak dier save akibat kerana oleh..telah tertangkap oleh polis tak sempat lari..ahahaha…so game tak save part kene tangkap..duit tak burn kene byr saman and all..and then bila restart,akan kembali kepada tempat yang paling last save..ahhaha..hebat tak taktik penipu aku..kikiki..seyes susah.

since sekarang maseh nak habeskan BWT:Dororo biar la Most Wanted nih dok diam2 dulu..hehehe..kene maen pelan2 la kali nih sbb setelah 2-3 kali pegi kedai carik game baru macam tader yang menarik..huhuhu..henyway..nih gambar untuk Most Wanted..cuma Most Wanted nih tade awek yang gilang gemilang untuk tatapan..tak kesah sgt la kan..daripada Undercover yang ade Christina Millian, Maggie Q bagai, game tak best pong susah juge..hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s