Raya..

Tahun nih perjalanan pulang ke kampung baik sekali…Sebab aku naik moto!!..yeah..nyaman sekali rasanya memotong kenderaan lain yang berbaris..namun jengkel dgn bas express bawak laju2 pastu potong moto dekat2..membuai la woi..vodos!!!!..

Perjalanan mengambil masa 2 jam 45 minit or so..lambat 15 minit dari rekod terpantas yang telah dicipta semasa pulang kekampung time puasa-puasa haritu..hehehe..Aku start cuti rabu tapi balek petang selasa..ahahahaha..best best..kesahnya sebab malas masak berbuka dan bersahur untuk selasa dan pagi rabu..kalo balek rumah petang..mak mesti dah siap masak..ahahahahaha..

Dengan bagpack penuh sarat dgn baju dan box givi kat belakang penuh dgn PS2, Camera dan sekotak kecil kek lapis and kek buah..aku memulakan perjalanan pulang jam 400 ptg..mintak izin bos utk kluar awal supaya dpt sampai umah sebelum gelap (330 dah kuar)..petang selasa tuh tak byk sgt kenderaan..

anyway..tahun nih keluarga kitorang beraya dgn satu lagi tambahan..hehe inche’ Danish adelah tambahan tersebut..baru berusia lingkungan 2 bulan lebeh..namun tersangat tembam..masa lapang hanya dihabeskan dgn tido..minum susu..terkotek-kotek..masam muka..merengek..tido dan begitulah seadanya..hehehe..

Abangnya inche’ Dhani pula sudah petah bercakap..pretend pretend mengacarakan Macam macam Aznil juga tidak lupa Tom Tom Bak..

RAYA3

sering juga  kedengaran

” Nenekkk..nenek wak pe tu?”

“Nenek buat kuih”

“Oooo cam tuuuu”

setiap kali balek dr bejalan..bila masuk rumah mesti akan greet org yg pertama dier nampak dgn

” Mak tehhhh…”

tak kesah la Mak ngah ke Auntie ke Pak Cu ke..sumer sapu bersih Mak Teh..tahulah Makteh salu bagi ko berlemak manja..

Bila dibetulkan..

“Mak ngah la ni..”

“hehe Mak ngahhhh” tersengih..

saje je tau..kecik2 dah pandai mengusik..

Kalo kene marah sbb tanak duduk diam2 bila berbuka..akan ubah topik..

“Nak air…”

Setiap kali,atas apa jua sbb kene marah..mesti nak air..

Kalo posing dgn kamera ade senyum plastik..lihat gambar2 dibawah nnt..

Tahun nih ayah buat lemang,kitorang buat rendang,ayam masak merah and kuah kacang..oh tak lupa..satay ayam dan daging yang da bomb..hehehe..

RAYA1

RAYA2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s