Abang Jebat..

Modenas GT128 kaler oren tuh selamat dinamakan Abang Jebat..ehehehe..Weekend lepas aku telah berempitan ke kampung yang sejauh 2++KM dari KL..tader berempit pon coz..enjin maseh dlm fasa running-in..max boleh bawak 80KM/H tapi kekadang, kat highway tetiba terperasan meter dah 100KM/H..tetiba je..boleh??..

Aku agak frust jugak la..sbb tak boleh bwk berapa laju yang aku nak..80 je..raser cam tak bergerak..hahaha..slow sgt..aku pulak maseh terkial nak lipat2 kat Bukit Putus..lama dah tak bwk moto..tapi seingat aku..senang je nak amek corner kalo guna moto Kriss bapakku..maybe dulu aku tak bwk selaju sekarang..haha..yang sgt diperasan, nak amek corner senang sket kalo rebahkan kan sket badan kearah yang diperlukan, dia akan kona dgn baik..hahaha..feeling feeling pelumba capchai plak..hahaha..

On the way balek..hujan renyai..aku berenti tepi jalan pakai baju hujan baru..hehehe..tapi cam malas plak nak sarung2 seluar dier kat tepi jalan..kurang sopan rasanya…so aku terukan balek kerumah..perjalanan mengambil masa 3 1/2 jam..termasuk berenti rehat2 minum2 isi minyak..tapi very very enjoyable..

Aku dah tahu aku memang lebeh selesa bawak moto dr bawak keta..entah..raser lebeh free..disapa angin..tak payah beratur sbb jalan jam..

aku ckp kat mak aku..nnt2 aku nak amek Cagiva MITO ke Honda CBR ke Crossover ke..Kawasaki Ninja ke..hehehehe..

“Nnt ko ade anak..nak letak maner?”

” Pasal tu..biar laki aku fikir,pandai-pandai la…ahahaha..kot kot aku kawen..tapi..sementara aku single ni..aku nak naik moto besar…ahahaha..”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s