PTPTN..Petty-Mindedness

PTPTN..Pettiness of the Petty Minded..

Aku bersyukur aku tak perlu merafak sembah meminta sedekah dari pegawai PTPTN untuk memperoleh biaya bagi pengajian aku..macam macam hal..bende kecik2 pun jadik isu..nak mohon semula bukan senang, ade tarikh2nya..nak berjumpa balek dengan pegawai/staff yang menjengkelkan..kerja awak mengagihkan duit tuh amanah/kerja..bukan duit bapak anda..pelajar ade byk lagi keje lain nak dibuat..seperti MENTELAAH PELAJARAN than asek kene memohon pinjaman untuk pelajaran..

Masalah pembayaran semula..nak bayar lebeh pun tak boleh..nak bayar tanpa slip gaji tak boleh..kalo org nak bayar tuh ambil sahajalah..bila org tak bayar baru terhegeh nak buat surat mahkamah la..budget untuk tangkap menangkap,dakwa mendakwa baiklah disalurkan kepada pembangunan portal memudahkan urusan pembayaran..

Bila orang tak bayar..baru tergedik nak kene pinjam dana dari bank..Bank pun ade buat pinjaman ape..tader la sampai duit habes..caner korang kendalikan organisasi nih pun aku tak tahu..takde rase malu ke?

Pegawai atas kene juga pantau anak buah yang tidak professional..atau yang ‘terlebeh’ professional..

1.Hal pangkah memangkah setem cukai..

Perlu palang setem cukai sebelum sampai ke kaunter..tapi nanti dikaunter akan diadakan pemeriksaan terhadap maklumat..kalau salah..borang pun ‘burn’ setem cukai pun burn sekali..yang meminta PTPTN nih bukannya orang kaya..RM10 tuh boleh jadik 2 hari punya makan kot..boleh tak kalo setem tuh pangkah setelah kompem borang tuh betul..so masing2 tak rugi..haih..takkan ini pun kene cakap..fikir sendiri la…

Kene ade prosedur ketat mengalahkan imigresen kat KLIA untuk urusan memangkah..kene ikut piawai..korang kat PTPTN nih tak boleh invest COP ke? memang kene pangkah guna pen ke hitam mata bola je ke?..seyesly…korang tak raser bersalah ke kalo ade pelajar yg terpaksa ikat perut sementara nak tunggu sesi permohonan yang lain..tapi takpe..anak2 korang nanti maybe dapat sket interest atas ape yg anda dah laburkan..kesian derang..tak kesian?..

2. Staff yang menjawab panggilan pertanyaan semasa calon isi borang, sila faham dengan jelas akan soalan yang ditanya..janganlah disebabkan anda ade orang isi borang salah dan kene mohon sekali lagi..”alah, RM10 siket je..takkan tak mampu”..so boleh lah anda siapkan setem free siap2 kepada pelajar yg telah salah mengisi borang kaibat kecuaian anda..murah je kan.. leks la brader..

3. English 1119 adalah tak sama dengan Bahasa Inggeris biasa dalam sijil SPM..INI PON TAK TAHU????..tahun biler kau amek SPM ni cuba bagitau aku..aper bodoh sangat ke kau ni..kau cuba hantuk kepala kau kat dinding..mungkin dapat memulihkan ingatan kau..

Sudah2 la tuh dengan bende bodoh yang korang2 kat PTPTN nih buat..seyes la..aku pon tak sangka begitu menyayat hatinya service level korang ni..seyes la..dan aku raser takkan ade sorang pun orang PTPTN yang baca blog aku nih..bukan popler pon..ataupun maybe korang maen friendster je kot..ahhahaha..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s