tHE ART of Manliness..

Aku singgah2 blog Zek aritu..then jumpa link ke blog about the art of manliness..aku pon tgk la..haha..i was expecting untuk jumpa article tentang cuban cigars ke, physical health ke, cars, superbikes ke..haha..tapi tak…kat situ byk  artikel2 yg menarik.. cuma bukan berkisar tentang machonyer lelaki..ade ketea sport..ade pleasing looking biceps ke..but tentang bagaimana nak jadik lelaki yang baik..ade satu artikel tuh menulis tentang..bagaimana ade misperception about what manliness is..katanya orang byk associatekan perangai kasar2 ganas2 dengan lelaki..tapi bukan itu sebenarnya manliness..haha..ya betol..too many people salah anggap..especially akak2 adek2 pengkid (pompuan nak jadik lelaki)..cakap kasar..jalan kengkang2 sket..rambut cacak2..smoking..pakai sunglasses besar..naik keta sport of motobikes ke..haha..raser nak tergelak pun ade..macam tu ke nak jadik lelaki?..hahaha..

kalo dah sebenar-benarnya jiwa tuh mmg lelaki la..kenapa pilih untuk jadik lelaki yang biasa2..yang jahat..jadik le lelaki yang baik..yang boleh imamkan solat subuh dengan sujud Sajadah ke..at least la..kang soh hafal Quran kang tak terdaya..cukup yang basic2 je..tak payah kasar2..lelaki yang manly..soft spoken tapi bukan auww..penah tgk Kate and Leopold? kalo belum…sila tgk..that is how a man should behave..kalo stakat jadik lelaki sbb nak ade awek manja2..kate org negri sembilan..

“nghonti-anlah..tak komano!” (hentikanlah,tak kemana)

yang pondan2 (maknyah)..cukup aku pelik..mana ade pompuan baik2 dok pakai bulu2 pelepah..baju liplap mcm nak buat konsert..haiyoh..kot betul la jiwa tuh lembut,mmg dilahirkan in a man body with a women heart la katanya..

“kamon la sedara/sedari, jadik pompuan solehah boleh???”

Pakai la tudung ka..besederhana dgn make up ke..pakai jubah elok2..orang pun nak paham kalo betul awak tuh mmg berjiwa wanita..

Kalo setakat pakai baju ketat..goyang2 b*nt*t bile jalan,pakai high heels,mekap tebal bagai nak rak..molot laser ya ampun..tunjuk clevage sumer bagai..

“nghonti-anlah..tak komano!” (hentikanlah,tak kemana)

….hahaha…cukup menyampah dengan mereka-mereka yang mencemar dan mempergunakan keadaan seperti ni…

2 thoughts on “tHE ART of Manliness..”

  1. Cigars, bodybuilders, cars, superbikes tu memang macho abis. Tapi sekarang zaman lelaki renaissance. Haha.

    A man treats women with respect and care, reads, grooms, dresses well, in good health dan sebagainya lah.

    1. haha..itulah..real man tak perlu ‘accessory’ to be manly..
      girls does not need make up to be a real women..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s