kasut baru/lama?

buat kesekian kalinyer..aku jatuh dikhalayak ramai lagi..kali nih jatuh terduduk, and heel kasut aku boleh plak terkopak..haha..sedehnyer..memang dah tak boleh diselamatkan..so kene beli kasut baru..kol kak hani to meet me at midvalley untuk pegi beli kasut..haha

kononnyer nak naik putra ke sentral then naik KTM ke midvalley nak jimat katanya..tapi bila sampai je di sentral dgn jlan terdengkot-dengkot (sbb kasut seblah tinggi sket dari yang tak berheel seblah lagi), ade plak pengumuman tren ke arah seremban(midvalley) dibatalkan lah pulak..next train will be in 35 minutes which translated in malaysia time to be approximately in the next 45-60 minutes..

huhu..so aku pon turun ke ground level and ambil teksi berkupon..RM8..so much la kan nak berjimat-jimat nih..huhuhu..last2 kak hani sampai dulu ke midvalley dari aku..

masuk kedai BONIA tapi kasut yg sebijik mcm yg lama takde lah pulak..pegi Jusco..setelah tunggu lebeh 1/2 jam untuk kakak tuh mencari kasut saiz aku kat stor..tak jumpa jugak2..so kitorang pegi la ke Metrojaya..fortunately ade disana..tak sampai 5 minit dah dapat kasut tuh..byr kat counter..selesai..and the make dah improve. tapak dier nampak lebeh berkualiti..tapi bendtuk and design still sama..still kaki aku yang tidak begitu berbentuk comel nih nampak comel bila pakai kasut tuh..hahaha..kalo aku pakai kasut tuh dgn jeans, Linda kata nampak cool..aku tambah..”ranggi kan?”..ahahaha..kesahnya aku yang susah nak cuba design lain…tapi kalo dah design tuh sgt kacak tiada tandingan dan sgt seswai dgn kaki aku dan sedap dan tak sakit..kenapa nak carik design lain kan..

“abes tu,nnt kalo BONIA tak buat kasut mcm tuh lagi caner..habes la hampa..hahaha” gelak Kak Hani

aku sedikit risau..ade jugak next month aku borong 2 spare pairs..huhu..

DSC_5676-1Kasutku yang kacak..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s