Yang kumau my wishlist…

Abang Kacak si D700
Bawah nih gambar-gambar abang D700, budget full frame..sbb full frame yang  lagi up.. abang D3X, harganya mencecah lebeh 3 kali ganda abang D700…boleh beli kancil viva/separuh Gen2@Pesona or a third of Honda city grade S tambah 6k untuk grade E..huiii..tak sanggup den..kalo tangkap gambar untuk National Geographic/shoot model international.. takpe juge beli camera mahal tahap gaban macam tuh..the only thing yg boleh sebbakan i owned D3x tuh bila dier teiba jatuh on my lap dari langit..hahahha..jgn jatuh kat atas kepala sudah..mati tak sempat guna…hahaha..so pemenang potential upgrade adelah abang d700…

Nikon D700
Muka depan dgn vertical grip (sold separately)

D700 Nikon
dari tepi..

D700
Dari atas..

Nikon D700

Pandangan sisi

Nikon D-700
dari belakang….

D700

dan lagi

nikon d700

dan lagi…

Wide angle dgn fixed f2.8 +SB900

tak perluah kalo aku membincangkan spec dier dgn lebeh lanjut..cukup lah aku katakan..d700 full frame, noise control mantap (so boleh up ISO byk2 tapi tak grainy2..shutter boleh up,gambar tak blur,untuk lowlight sgt bagus)..i know boleh beli fast lense untuk lowlight..tapi bwakpe beli lense ribu2 tapi nnt kene ade di crop dgn factor1.5 sbbkan sensor DX Ahmad Dhani si D80. wah wah wah..baper taun ler aku dapat kumpul duit beli Abang D700,maybe by that time kuar lagi yang best lagik..maybe nak naikkan pixel setanding Canon 5D Mark II ka?..mana nak tau..Cakap pasal Canon 5D Mark II nih, dier quality sumer ok..pixel lebeh 2 kali ganda Abang D700, ade 2nd LCD panel (whcih is very important), ade movie function, tapi tade inbody flash,movie mode tuh pun mediocre jer…dan harganya kene tambah lagi RM5k+..And as aku ade D80 plus few Nikkor Lense..so kene start all over again..maybe will have problem dgn menu..kalo harga tuh the other way around..Canon lagi murah RM5k+ dari Abang d700,maybe aku boleh berura-ura untuk went to the other side..or better still, keep Abang D80 and i can have the best of both world..kalo harga sama..hmmmm..kene fikir balek..hahahaha…sbb kalo dah biasa dgn Nikon Menu and style,tone color..mmg susah sket nak pegi ke Canon..but i do agree, Canon punyer tone sgt seswai untuk potrait..skin tone dier nice..Nikon mcm merah2 oren2 cokelat2 lebeh sket..kalo JPEG la..kalo RAW..mmg tade beza sgt..so conclusion…Abang D700 atau something better in the future within that range..hahaha..tapi kalo Nikon upkan pixel kat D700 susah la nak laku D3X dier..hahaha..macam jugak kalo dier tak discontinuedkan D80,D90 susah nak jalan..yang wide angle zoom kat atas tuh plak..tak silap from 1960 dah ade..ikut buku thats what i want..tapi quality tak check lagi..haha..

DROOOOOOOOOOOLLLLING………..

p/s:kekadang ade perasaan nak merompak bank pun ade…hahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s