Penang Tour

Empangan Teluk Bahang

Before this if people asked me,where i’ve been to in Penang? Bukit Bendera? Batu Feringgi?

I would have to answer..”hmm..TESCO.”..hahaha..saje mengusik..punyalah byk kali pegi penang asek pegi TESCO je..kesian kan

Antara tempat yang sebenarnya dah pegi adalah:Bukit Gelugor, Juru, Auto City, Tesco, Bukit Jambul, Bandar Perda.

mendengar rintihan hatiku inney..akhirnya kak hani berpeluang bwk aku jalan..salunyer tak pegi jalan bukan ape..byk aktiviti keluarga..apis kawen la..sheedah kawen la..saro tunang la..takpun pi umah tok kat Juru sbb rindu..haha..aritu bersama dgn ahli rombongan yang terdiri dari aku kak hani mak dier ayah dier and Aqil..kitorang pegi tour sket penang..

Memula kitorang pegi taman belia..sgt cantek..sgt hijau..sgt nyaman..kak hani puas mengejar aqil sbb si budak nih lari tapi alignment tak betul…asek ketepi..klaka giler..

wlpon gambar nih back focus..i really2 love the way he look at me..sort of flirting pun ade..haha..comeyy..he called me ” titi or auntie”..tapi kalo kak hani “numinuminumi” haha..numi aka umi sebanyak 3 kali in a quick successsion.

masa dlm kereta sementara nak isi minyak..sempat lagi tu..


Pastu kitorang pegi batu Feringgi..mulanya nak pegi sampai teluk bahang tapi..aku pening la plak dlm keta..jalan ke batu feringgi nih bengkang bengkok mcm jln bukit putus..tambahan plak tak lunch..so perut pon suda masuk angin la..haha..kitorang pegi sampai ke Empangan Teluk Bahang..amek2 gambar sumer..then pi mkn..aku sorang je la yang makan nasik..derang mkn roti canai..pastu biler balek baru berenti dan singgah ke pantai..disebabkan Aqil takut ombak..singgah kejap je..

lalu di padang kota lama..katanya org melayu suka pegi padang kota lama,and org cina suka pegi padang kota baru..depan2 sket,rupanya disitu ade fort Cornwallis..then sampai ke menara jam..pastu lalu depan tempat nak naik feri..lawa sungguh area tuh..lenkali memang nak pegi penang sebab nak amek gambar..nak book sehari suntuk pi amek gambar sahaja..huhu..feri pon tak penah naik lagi nih..

“pasai pa hampa tak bawak kami lalu sini dari dulu.cantek2 la tempat kat sini.huuu(muncung)

One thought on “Penang Tour”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s