Kuala Pilah – Bahau

hehehe..aritu balek N9 sempena baru dapat bonus dan kene beli baju keje yg lain selain 6 pasang yg aku dok pakai tiap2 minggu…so kitorang pun pegi Segamat..lalu jalan dalam..sebab nak cepat sampai dan redup (lalu ladang Kelapa Sawit)..

Mula2 kitorang mcm nak pegi Nilai..tapi fikir punyer fikir..bincang punya bincang..kitorang pegi Segamat..Tapi setelah sumer inney tamat barulah tahu kenapa bapak aku byk giler alasan tanak pegi Nilai..Nak tahu sebab aper? sbb nnt kat nilai,kat tempat parking tuh tade tempat redup untuk dier dok guard kereta dier..huhu..bapakku last year baru dapat his own kereta..so dier agak obses dlm hal2 penjagaan kereta tersebut…Masa kat segamat dier tak masuk pun kat Jakel..dier dok kat tempat redup berhadapan tempat dier parking kereta..1-2 jam kitorang shopping..1-2 itulah dier dok guard kereta dier..haih..bapak aku..sekali pun tak penah dtg umah Flat aku sbb tader tempat nak parking betul2..dier kate dier tak sedap duduk memikirkan perkara2 yg tidak diingini berlaku kepada keretanya..

Aritu on the way balek dr Sri Menanti, aku drive sampai la ke Bahau..enjin mati kat traffic light Kuala Pilah, seb baik masa sampai tuh dah merah…apart from that,ok la..dapat markah 65% dari chekgu sekolah memandu aku(kak Hani)..Oit kat belakang agak kecut ketika itu..

“aku tanak mati awal kak Ina!”

Lepas tahu aku drive dari Kuala Pilah ke Bahau tuh bapak aku mcm menyedari yg aku agak gian nak memandu little that he knows that i can already drive,cuma takde lesen dan kurang pengalaman drive kat jalanraya yang betul2…bukan gian, tapi nak cepat2 belajar..supaya dapat tutup mulut ade la sorang tuh yg salu bebel kene hntr dan amaek aku balek keje..haih..

“petang nnt, ayah bawak ko pegi padang tuh, pusing2 belajar kereta” bapak aku mengoffer diri dan kereta kesayangannya..

“pusing2 kat padang?setakat! tanak ah”

hahaha..giler berlagak…hahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s