Taman Desa ke Nilai dalam masa setengah jam?

mungkin kah?

hehehe..rasenyer org yg selalu lalu PLUS dari KL kearah Seremban JB masak benar dgn jam teruk. It will take almost an hour just to get to Sungai Besi Toll. Itu tak termasuk saket kaki,saket hati,penggunaan minyak yang lebeh akibat gear rendah..hehe..

setelah cemerlang dgn kaedah cuba-jalan-baru-kalo-sesat-takpe masa pegi KLIA, kali nih bila nak balek Negeri 9, kitorang try Maju Express (KL-Putrajaya Expressway) then see where it lead us..haha..then baca sign board sumer…so sampai la kitorang ke Exit Nilai dlm masa 30 minit. Oh my. Sangat gembire. So sampai opis pagi ni, terus google untuk peta, rupanya kitorang guna lebuhraya hubungan tengah..hehe..

tol ke putrajaya rm2.50 and from there sampai exit senawang was only RM9.10. Tambah sket je. minyak pun tak makan byk sgt sbb bawak gear 5 dlm halaju serata. Kereta tak byk sangat. Cuma tgk dlm peta je mcm jauh tapi seyesly worth it. I rather run 500m then crawl 100m. Dont you think?

so jam dari nilai ke seremban become bearable la sket. Tapi seyes la.Sepanjang-panjang lalu KL- Seremban, kereta selalu berikut, tapi tak pernah nampak kemalangan. bukan sekali dua nampak saujana mata memandang sebuah kereta yang pemandunya tak sedar diri bawak pelan2 tapi duduk kat lorong memotong. aiseh. duduk tepi la beb. hari2 kene maki ngan orang berbakul-bakul hidup pun tak berkat.

next time, kitorang nak try lalu Tampin. Tapi siang2 je la kot..sbb lalu tepi2 hutan..hehe..takut gak beb.hehe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s