Cuti Tahun baru Cina




Tersepit
Semalam jari aku tersepit kat pintu kereta masa sedang seboknak masukkan barang2. Berdarah dan bengkak,saket giler babeng. Bila aku dah reda sket, dah boh minyak gamat, si Fitri bersuara

“Sedap tak Kak Ina? Ade raser cam ayam masak sambal tak?..ahahahaha.”

Gelak2.pastu lari biler aku pandang dgn aura membunuh. sambung gelak2 lagi.

“Khammbengg!” itu saja yang mampu aku balaskan.

Balek kampung
Cuti kali nih aku mengheret Kak Hani dan Hani Shuhanti balek kampung. Sempat la jugak amek gambar kat sempadan Johor-Negeri Sembilan tak jauh dari rumah. Disebabkan bosan aku pon pergi membeli permainan Jutaria(a cheap version of Monopoly which cost RM3 jer) untuk dimainkan bersama-sama.
4 orang pemain,Kak Hani kene paksa jadik Banker. Setelah kalah 2 kali berturut-turut dengan Si Fitri tuah akhirnya kembali ke pangkuan aku.hehe.tak boleh blah kalah ngan budak sekolah rendah yang kira duti pun tak cekap lagi.sungguh tak boleh blah.

PLUS update
Takde la update sangat pon tapi just nak mention yang Tol Sungai Besi akhirnya telah menambah 2 lagi lorong untuk TnG tapi ini lorong dikongsi dengan lorong tunai. Ade lah peningkatan sket tapi boleh usaha lagi keras,kalo nak dibandingkan dengan Tol Juru yang ader TnG disemua lorong.

Tapi kisahnya sewaktu dlm perjalanan KL- Seremban, aku yang duduk di Taman Desa nih mengambil masa selama lebeh dari sejam,hanya untuk melepasi plaza tol. Dengan pemandu2 yang tidak beretika memotong barisan dan sebagainya. barisan punya lah panjang bertindan-tindan, ade jugak yang mencilok dibarisan yang sememangnya sedang mencilok.cilok atas cilok. dah panas membara dlm kereta,kaki lenguh,hati saket dan sebagainya, sampai dekat dengan tol ternampak lah, punca sebab musabab kesesakan melampau tersebut. Marah tahap berapi menyebabkan aku tak bukak pun tingkap untuk amek air tuh. Kang ade plak yang kene baling,sia-sia jer. baik ko pegang aku ni..hehehe.

Kalo betul nak beri barang percuma sebagai promosi, atau barang percuma sebagai membantu pemandu dan penumpang, harap dapat edarkan semasa kereta sedang berbaris, bukan semasa kereta sampai ke tempat scan TnG. Sudah memang lah pekerja yang hulur menghulur tuh tak berapa cerdik untuk mengetahui lebeh efisyen kalo minuman diedar sepanjang barisan kereta terdekat daripada satu-satu kereta sampai ke plaza, rasernyer lah Pengurus program patut lebeh cerdik. Kalo dah bengap sehingga begitu sekali, pegi balek kampung tanam jagung je la bang.jangan menyusahkan orang.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s