semalam hari sabtu

semalam me and Kak qayya pegi pasar beli sayur and ikan la konon2nyer…sampai jer kat Paddy’s terus dgn kompidennyer naik tingkat 3 sebab nak cucuk duit..dlm wallet tinggal $5..malangnya sampai2 jer depan ATM baru sedar kad bank tak bawak…terasa bengong jap arr..nak beli aper dgn $5 nih..dpatla sayur 2-3 ikat kot..kuikuikui..mujur Kak Qayya ade bawak $20 haha..tu pun tak cukup sebenarnya..at least $35 ker..hehe…sebab nak beli sayur dan ikan untuk seminggu lebeh..tapi takper lah..so kitorang teruskan beli sayur..huhu..tak dpt nak beli limau mandarin yg oren2 belaka..huhu..

masuk kat pasar seafood terusla nampak ketam…memang dah lama nak mkn ketam..yg nih $10 sekilo..heh..pastuh mintak abg tu amik 4 ekor..then timbang sbb… duit tinggal $10 jer..giler arr punya la berdoa,ketam2 tuh tak lebih sekilo…nasib baik  ngamngam jer .97kg..masa tuh barula sedar betapa besarnya duit $2…so kitorang hanya berjaya beli sayur dan ketam..no ikan..takper2 minggu nih kita mkn ayam ngan daging la yer kawan2…ketam tuh malam nih masak lemak cili padi…muahahaha..

enuf about the shopping…masa balik plak…lupa nak tekan loceng…hehe..so kitorang berenti one stop up from where we should..
‘what else could go wrong eh,mate’ ..i ckp ngan Kak Qayya…alhamdulillah masa bender2 nih berlaku..i  takde la rasa tak best..gembira jer..gelak2 jer..maybe sebab i yg punya salah tak bawak kad bank and i yg duduk kat aisle seat tak tekan loceng…nak hilangkan rasa bersalah..just heppi2 jer kot..teringat plak citer desperate housewife..”sometimes,you just got to laugh”..hehe..

on the way  home kitorang jumpa kucing..so angkut bawak balik..sebab nak belanja dier mkn…nak bela kucing seniri takleh..huhu…so biler bawak balik ke rumah…philip( aku bagi nama dier) puas la heran terjengok-jengok rumah kitorang..dier tak bese..bagi dier mkn dier tamo mkn..pastuh letak dier atas sofa..at last dier duduk dgn muka pasrah..”memang la ni.aku dah kene colek la nih”..haha..so kat atas tuh gambar dier masa kat dapur..

lepas duduk2 jap..i have to go to randwick plak utk beli groceries..beras,minyak and stuff la..kali nih bawak kad..hehe..so bawak sekali si philip nih keluar.. dier terus lari setelah dilepaskan..cam ”i’ll never talk to stranger ever again” jer lagaknya..kuikuikui..

so itulah dier cerita semalam hari sabtu..

3 thoughts on “semalam hari sabtu”

  1. huaa~~~~ nak makan ketam jugak!!!!huuu~~~ haih..penculik ke marlina ni…ish ish ish..seb baik ko x culik aku dulu..ngahahaha😛

  2. to dido:culik ko wat per dido..tader pekdah..ekekeke..bukan ko ker yg cuba colek aku..kuikuikui
    to kak zana:arwah kucing?jgn la sebut2 arwah..sensitip..sbb tak tau sempat tak balek umah peluk shiro kuat2 sampai dier ader kaur bunyik’eek’..huhu..umur kucing compared to manusia caner ekk…ader setahun sengah lagi nih,kat sini…huhu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s