bungkusan dari mesia

semalam..dpt bungkusan dari mesia yg ditunggu-tunggu sekian lama..membekalkan aku ngan tudung baru..hehe..kalo dulu pakai tudung plain jer..sekarang dah pandai sket2 la pakai yg corak2..
”takpe2 sikit2,” Kak Qayya ckp ngan senyum simpul…
tak habis2 nak memfeminine kan aku…huh
and beside that….my family also kirimkan bekalan komik shinchan..kali nih poket size plak..ada tiga..rasanya cukup kot menampung keperluan sehingga sampai bungkusan yg seterusnya…
dan ada gak derang kirimkan gambar2 derang,my whole family including cinta hatiku shiro..yg sekarang dah jadik ayah!..congrats bro!haha..seperti selalu dier akan buat muker boring biler org tangkap gambar dier…gamabr kat atas tuh dah ler setting kureng..kok ye pun alihkanlah penyapu tuh!

masa bini dier mengandung..(derang assume tu bini dier sebab dier selalu balik ke rumah together-gether)..aku suspen jer kat Oz nih..caner lah agaknya ruper bini Shiro..cheh macam mak mentua plak lagaknya aku..hehe..pastuh biler dier beranak,my sister hantar sms mengconfirmkan anak2 dier sumer ruper Shiro..anak bapak..huh..lega!..kalo tak, aku nak slow talk sket ngan Shiro..kuikuikui…

walopun setelah menengok rupernyer bini Shiro tuh takder lah cun pun..tapi yg penting dier tak menduakan Shiro..ahhaha..sebab before this kitorang pun ader kucing betina yg asek beranak je..pastu anak dier lain2 kaler lak tuh…mungkin  gak sebab bini Shiro nih tak cun,tader org lain ndak..kuikuikui..yg penting setia,tak cun pun takper ekk Shiro..pandai ko pilih…ye la saper tuannyer..

rasa cam baru jer semalam aku angkut dier bawak masuk rumah dan namakan dier Shiro..actually dier masa tuh kecik lagi dan merayap kat umah org..kener buang agaknya..aku seperti bese tak sampai ati nengok..and sebab shiro nih agak pendiam kucingnya..aku pun angkat dier dan kata kat dier cam nih

“starting from today(chewahh..mcm la dier paham bahasa omputih…anyway what make you all assume he understand Malay pun)..nama ko Shiro,ko kucing aku.Boleh masuk rumah.makan aku kasik..cuma jgn bising2,jgn berak merata,jgn kencing merata,ok.Paham?”

dier pun jawab “paham tuan!” ekekeke….tipu je la….anyway starting from that day.He’s my kucing..sebelom dier bleh lepak2 rumah aku..aku pun gi ler mandikan dier shampoo dier..pastuh keringkan dan boh bedak…my mum bising jer..”ko bwk kucing balik lagi”..i buat dunno jer..so bermula lah kehidupan Shiro yg agak mewah dari kebanyakan kucing sekitar…dier mkn frieskies instead of ikan goreng ngan nasik…pastuh tido beralaskan org(dier suka panjat atas perut biler saper2 jer baring2 tgk tv)

Selain dari pendiam,dier nih gak senang diajar..dunno when it started but,he’ll be our escort mlm bila nak pegi ‘bank’ kat belakang rumah..panggil nama dier…nnt dier dtg dan akan ikut ke belakang dan tunggu depan pintu sampai selesai urusan..and then teman balik..kalo tak caye..dtg la rumah..he’ll be there..

and then satu lagi keje dier ialah menghalau ayam dari masuk kedapur..one day,my mum tgh basuh kain kat bilik air,and then bukan sekali pintu dapur sebab panas…so ‘setan jembalang'(my use to call the stubborn chick yg selalu masuk rumah walaupon setelah dihalau berkali-kali)akan mula beraksi..masuk kat dapur…my mum cam bebel2,marah2 utk halau ayam..pastuh tak lama,Shiro dtg dan duduk depan pintu dapur dan hambat mana2 ayam yg cuba masuk..sampai la my mum siap basuh kain..pastuh pandangan serong my mum terhadap Shiro agak berkurangan(mara2 pun yer,kekadang dikeleknyer gak Shiro tu..hehe)..selalunya dier akan kater kat Shiro..mkn jer pandai..tgk sekarang,Shiro pandai menolong org..persoalan pokok disini…saper tuannyer..ekekekeke…

ehh..banyak lak yg aku tulis psl shiro..harap2 aku sempat balik dan dapat jaga dier lagi..Rindu sgttt…Tunggu aku balik ekk Shiro..

p/s:anak2 dier ader 3,satu nama adam,satu nama onche..satu lagi ku luper..paper pun..tak best langsung aku nak dengar nama anak2 dier tuh…hmm…caner nak buat,kalo aku ader kat situ mesti aku yg bagi nama..mesti lagik vogue

2 thoughts on “bungkusan dari mesia”

  1. haha..lawaks ko marlina. cm nama kucin shincan. neway, nnt jgn lupe tngkp gmba pakai tudung corak2 tu ye🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s