Be careful of what you wish for…Mintak lah yang baik2…

masa belajar di Jasin,aku sebok tanak belajar medic,dapat tawaran Mara aku tak mau..aku nak Law jugak,walaupun belajar kat sains tulen.Allah perkenankan doa aku.Telekom nak taja aku buat Law.mula2 nak hantar terus buat foundation di oz,but then sedikit masalah dalaman menyebabkan terlepas tarikh permohonan.tension gak arr.patutnya la tu gak dah bleh fly tapi kene tunggu 2 tahun as derang hantar ke Taylor’s utk buat law,kali nih ke UK.bole laaa..

pastuh masa belajar a-level law ditaylors,menjelang final exam,aku dok sebok merungut…i’m tired of law…it torn me apart in the sense that some of the law clashes with my moral believe…but i still have to follow it nanti bila dah keje,even worse, upholding it!…so i decide,i want to do something else…i want to do something else…..the flame has gone out kata orang tuh

permintaan aku kali nih terkabul gak…result kluar,aku tak dapat confirmed offer from UCL(University College London)which previously give me a conditional offer.and University of Bristol isn’t good enough for telekom.so does Uni of Southampton.aku kecewa.aku pun tak tau kenapa..hehe..patutnya aku suka,aku yg mintak dulu…tanak buat law lagi…bila telekom kata belajar kat mmu jer lagi cam nak runtuh langit…kekecewaan itu(chewah)menyebabkan aku buat permintaan lagi,aku nak lari dari rumah,tukar identity ker haper..pastuh keje yg biasa2 cam basuh pinggan ker,tukang masak ker…malas nak belajar lagi..

kemudian telekom panggil untuk duduk berbincang…akhirnya kata putus dicapai..instead of going to Uk,derang sudi hantar kitorang ke OZ…lega sikit…tapi still rasa ralat tak dapat pegi uk…and i change course masa apply..apply kat melben ngan UNSW jer,2-2 dapat,pilihutk¬† ke unsw sebab kat sydney ada harbour bridge and opera house and kat melben tader aper2 landmark menarik dlm gambar…hehehehe….

so now here i am doing economics and accounting majors for my first degree,not law. im doing part time job as kitchen hand,washing dishes and stuff…and the first place i go the very next day after arriving,is The Sydney Opera House.

bila dah umur 21 nih,aku toleh balik perjalanan hidup aku,aku rasa Tuhan Maha Mendengar dan Maha Pemurah…memanglah senang mengingati sumer bender nih sekarang,sebab dah tak alami….Allah tau apa yang baik utk kita….so kalo satu2 bender doesn’t go the way we wanted the to be,its becouse we actually don’t really know whats good for us….until we accept it as it is…and now,im embracing the notion,

‘im here becouse this is where i meant to be’.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s