why can’t i just listen to the words and not the underlyings

orang2 sekeliling aku mesti tak ske ngan perangai aku yang satu nih….hehe..aku tak pandai nak mendengar apa yang org tuturkan…perkataan2 yg kuar dari mulut mereka cam angin jer lalu kat telinga…sebab aku dok sebok menyelongkar ‘tiang asas’ ayat2 yang dituturkan…apa yang aku maksudkan bukan lah ‘dlm hati lain buat lain’ atau ‘ayat2 yang bermakna disebaliknya’….tapi just simple straight forward words that may reflects the unconcious feeling or reasons…..the attitude behind words if i am to describe it simply..hehehe..oops kener gi sekolah..nnt sambung balik

yep..THE attitude behind those words…ppl tend to act  differently with different ppl..sometimes they cannot help it…bender nih dibuat diluar sedar..maknanya tak bleh dicontrol..kalo cuba2 nak control pun sekejap jer..paling lama  2 bulan..jadinya apabila seseorang tuh being consistent after this sort of highly positive probation period..derang memang lah yg itu…bukan ada apa yg disembunyikan…but not always,ya…

namun begitu,yg atas tuh biasanya merujuk kepada org yg kita baru kenal… …ada jugak kekadang kita boleh agak kalo pandangan seseorang terhadap kita dah berubah oleh sebab sesuatu peristiwa ataupun perkara…dengan membaca apa disebalik pertuturan mereka,dan tingkah laku mereka(body language)…tapi this thing involve a lot of guesswork…trial and error…but for a person who’s been doing this for quite sometimes,the rate of error is small…

and i sometimes do not like what i found out,so i ask myself..why can’t i just listen to the words and not the underlyings coz it always break my heart when i catch the glimpse of the truth..the ugly ones……

 

bye

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s