aku,rumah baru dan …

hmm..sekarang dah masuk bulan 2.term baru dah nak start..huhu..aku rasa otak aku yg dah kecut nih perlu di kembangkan balik sebelum start belajar balik nanti.heh heh..plan arituh kununnya nak belajar memalui mit open courses note tidak kesampaian pun.aku duk sebok abiskan seploh season friends and 3 season smallville,termasuk lah gak house hunting yg mengambil masa beberapa minggu termasuk nak mengemaskan dan memnuhkan rumah dengan barang keperluan seperti peti sejuk and washer..hehe..memula aku cam nak kempen for’takder washer pun takper’ tapi dek panasnyer summer dan rajinnya kedapur memasak dan memakan,baju kotor pun bertimbun dgn cepatnya..huhu..sebab dah setahun gak tak guna tangan basuh baju..otot2 tangan dah lemah..so penat ler sesangat biler for the first 2 week duduk di rumah baru membasuh baju dgn tangan..rasa cam nak nangis pun ader..hehe..

haritu dah pegi aulburn beli mesin basuh dah fridge second hand from sorang doktor yg dah nak baik mesia.murah gell dier jual plus dapat tilam percuma plak tuh.peti ais yg besar dan barang2 lain kitorang angkat sendiri bawak naik kerumah tingkat dua kat holkham avenue tuh.giler tak 4 org pompuan angkat peti sejuk saiz 350liter bawak naik..and tak lupa gak isteri doktor tuh turut menyumbangkan daging dan ayam yg ada didalam freezer tuh..so petang tuh kitorang buat mkn2 sket.dek kerana letihnya mengangkat peti sejuk,tangan aku lenguh sangat,seram sejuk,sampai nak angkat bakul laundry sendiri pun tak larat.kak qayya yg tlg angkatkan.and kak qayya gak lah yg memasak bersama kak mitra kat dapur,dan org kurang upaya ini(nickname for that day when i acccidently drop a bowl kedalam kuali masa nak masukkan sos lada hitam)diberikan kelongaran menonton muvi kat depan.hehe.

tilam2 free tuh aku lapiskan kebawah tilam IKEA.so makin tinggi dan empuk lah sarang pentiduran aku..kuikuikui…so rumah baru memang best..hehe..jemput lah dtg…

nanti bila aku senang2 aku upload gambar rumah baru ini..terhangat dipasaran beb..huhu..

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s