Reality TV : So you think you can dance

So gua minat giler tgk rancangan so you think you can dance..with astro yang macam haprak kejap tayangkan kejap tak..gua telah mengambil initiative sendiri untuk mendonload episod ni from “teluk lanun”….hahaha….

gua kurang suker tgk rancangan nyanyian sbb gua raser, gua nyanyi lagi best..whatttt?? anyway..baru baru ni gua habes donload the whole season 10…so bantai lah tgk2 and sokong2..pastu biler peserta gua kene tendang gua emo..

makcik tu dah lah cantek sgt, menari mmg best giler tapi orang (americans) x undi sgt…tension gua…tapi naseb baeklah gua ni dok mesia..kalo x maunyer habes duit dok undi makcik (hahaha..suker2 panggil makcik padehal dier nih muda sgt lagi 21-22 mcm tu)..

tapi antara banyak2 season n peserta..gua paling sokong/minat is budak Kent Boyd..so talented and down to earth and ade satu piece by Travis Wall, dier menari dengan Neil…memang menusuk..setiap kali tgk mesti raser cam nak emo2 kuar air mata..bongok kan??

maka sekain saja hal duniawi gua ceritakan hari ni..

Advertisements

lagu rock mendayu-dayu and all the stupid things i do growing up

aritu telah menterkejutkan oit and kak hani bila gua boleh secara super spontan ikut nyanyi lagu spoon memori sekuntum rindu yang kuar kat radio dlm kete on the way back kl….

sebelum ni menterkejutkan fitri bila gua nyanyi lagu sheila on 7..seberapa pantas…tanpa silap ok..

dulu as the 90s kids kitorang ade buku lirik..so kalo dgr lagu kat radio lari2 amek buku and update lagu yang dengar dalam buku lirik tu…nati kat sekolah tukar2 buku and salin lagu yang xde..series bongok kalo fikir2 sekarang ni…

lagi satu bende bongok adelah sumer orang ade buku biodata…kumpul duit beli buku kulit tebal..pastu balut cantik2..pastu soh orang isi, nama birthday, makanan ad minuman kegemaran..sort of our hard copy facebook lah…sebenarnya kita memang dah lama main facebook cuma bukan kat internet je…selain buku biodata (utk kawan)…we olss jugak ade buku autograf untuk cikgu2…bongok sgt…

masa sekolah menengah gua ade fail..balut cantik2..pastu letak gambar moto besar and kat dalam letak gambar norish karman….gua minat giler norish karman ni..dulu kira oklah dier belakon tu..memang obses tahap kalo gua jumpe gua yang dulu gua raser macam nak cekik2 dier..memalukan orang je….sekarang oit fitri and even mak gua suker anjing2 kan gua pasal norish tu..dayyum tau derang ni…bila norish masuk master chep aritu sgt meriah derang ejek2 gua…mcm syiall….ahahahha

selain tu..gua jugak suke menyanyi masa kecit tu siap masuk pertandingan menyanyi kat sekolah..nyanyi lagi poziah latip teratai layu ditasek madu lagi tu…eiiiiiiii…seyes lah..ape otak gua fikir masa dulu tu gua pon xtau….

gua jugak main hoki wakil sekolah…so setiap petang gua pegi belatih ngan member…pegi sekolah jalan kaki..so sambil2 jalan tu kitorang salu nyanyi…nak tau lagu ape???…yang nih lagi xboleh brain lah….

“pasir putih tepi pantai…ombak saling berkejaran….”

ok..kepada sesape lah yang baca lagi blog yang bersawang ni…gua jamin uolls terhibur dgn repekan gua hari ni…

sekian

Post sempena mata xnak lelap

gua lapar gegiler sebenarnya..sebab tu xleh tido..tapi tulah..gua nak latih perut untk x makan malam..ekceli dah dinner dlm kul 5pm n dah makan kuih n kopi pon dlm kul 930pm tadi..tapi perut demok gua mintak makan lagi..dayyum tau..so gua pon bukak lah laptop..hosmet gua senyap je tu dah tido kot…cuma gua je terkebil-kebil…

dlm peti ais ade lah salad n peperoni n roti..tapi gua tau..lapar ni bukanlah nak makanan lain…tapi ini lapar nasik..makan lah ape je..kang dier mintak nasik gak…ahahahaha…bongok kan..perut sendiri ade perangai sendiri…

nak kata gua x eksesais, gua dah pegi midveli and pastu sambung kat ou plak tu..ape lagi yang tak cukup? ha perut? ha badan?

gua langsung xde plan pon nak start rejim diet or what not..cuma gua just malas nak masak nasik..pastu nak kene masak lauk plak kan….haha…first world problem pulak kan… I’m hungry but too lazy too cook gitu…so membebel lah gua kat sini…sambil2 gua habeskan quota malam download2…

oh..gua tau gua dah tertinggal ketapi tapi gua nak citer gak..malam ni baru gua try dgr lagu ning baizura awan yang terpilu…memang syok lah meremang bulu roma..which selalu happens kalo gua dgr2 lagu best…dari dulu gua tau lagu ni org kata best…tapi byk sgt kot “avang”2 yang buat cover version..by avang, you know what i mean lah kan…so i xde interest nak tau…ahahhaa…so i learn something lah…avang2 ni ade taste music jugak lah kan…eiiiiii jahatnya…

*sambil dgr lagu awan tu ulang2

Jatuh Chenta…

dalam mamai lepas subuh aritu gua tertengok Qari Junior..pastu gua tertengok ustazah yang jadik juri..tetiba gua jatuh chenta dgn ustazah ni…whatttt!!!!! hahaha..ustazah ni sgt comel ok..suara dier sedap giler..pastu ade sorang peserta ni nangis sbb neves kot, dia pon sambil2 nak meleleh jugak..comel sgt..ahahahaha..pastu petang tu baru tringat nak ckp kat kak hani..

” ade kami terjumpa sorang juri Qari Junior ni..comel sgt..suke sgttt tgk”

“saper nama dier”

“tak tahu..tertengok mcm tu je xde tulis nama..tapi comel lah..suare dier sedapp..nnt hampa jgn tido pas subuh esok, kita tgk eh”

“ha..tgklah”

kesahnya 2-2 tlupe nak tgk ustazah ni..

tapi masa berbuka smlm ade plak rancangan tu..so dapat lah gua tunjukkan siapa dier ustazah yang sudah mencuri hati gua..whattt!!!!…

rupanya nama dier Sharifah Khasif and Kak Hani, dgn berbekalkan experience tgk TV memanjang mmg kenal sgt kat ustazah ni..

Gua google2..pastu gua jumpa lah gambar and cerita2 dier..moden gak ustazah ni..pakai tudung rilek2 je..ahaha..tapi pada gua..dier ni kene pakai niqab and spek hitam sekali kot..sbb mata dier sgt cantik..x tipu..mmg muka org yg selalu baca Quran ni chantek kot..huhuhu…

pastu gua teringat ade satu ceramah tu ustaz kata

Kalo ade orang mengaku Nabi, wlpon anda seorang yang kurang pengetahuan agama, anda boleh mengesan Nabi palsu or Nabi betul…senang je caranya..tgk muka dier Hensem ka dak..kalo x..mmg sah2 bukan Nabi..sbb semua Nabi Encem..hahahaha…

bongok tau ustaz tu..ahaha..

sekian untuk arini..ktengsbai

*sambil2 dgr DeVotchka Till the end of time*

Depression..or kes mengada-ngada

Gua tonggeng dalam seminggu dua je sbb x dapat beli moto besar dlm masa terdekat…gua expect gua down lagi lama..tapi sebab dok sebok kenduri and penat ke sana sini beli barang, hati gua mcm x rase sedeh sgt..atau pon sbb poket dah rabak beli itu ini..and gua sedar, dr gua beli moto puluh2 ribu tu baik gua sedekah duit gua untuk keluarga…hahaha..

berat gua pon dah turun 2-3 kilo sejak kenduri + puasa 6 hari ni..walauweh..tapi sat gi lepas bukak pose, dier naik lagi sket..atau timbang kat umah gua yang weng…

anyway, smlm cuti tolong member gua pindah barang..hasilnya arini gua penat giler, tido kejap pas subuh and then..sdar2 dah 922am…bagus sgt..tercalar rekod gua dtg bukak lampu kat opis ni last week..haishhh…

Aritu gua tgk Avatar, pastu tetiba nak tukar nama moto (kalau beli nnt)..kali ni nak namakan dier Toruk..and gua sbg Toruk Makto…whatttt!!!..geds sgt..

oklah tamat gua merepek. ktengsbai.